Mind Your Mind
Mindfulness voor jong en oud

Over mij

 

Mijn naam is Yonne Lambrechts-Nijssen. In 2009 ben ik begonnen met mijn Bachelor Psychology and Neuroscience aan de Universiteit van Maastricht. Na afronding van deze Bachelor ben ik verder gegaan met de Master Mental Health, richting Kinderen en Adolescenten. Tijdens mijn opleiding ben ik voor het eerst in contact gekomen met Mindfulness. De uitleg die ik toen hierover kreeg vond ik enerzijds vreemd en zweverig, maar aan de andere kant ook interessant. Tijdens de afronding van mijn Master opleiding kreeg ik de mogelijkheid om een Mindfulness training te volgen. Na deze training werd mijn enthousiasme enorm aangewakkerd. Mindfulness bleek namelijk helemaal niet zo zweverig te zijn, maar concreet en met wetenschappelijk bewijs. Op dat moment nam ik me voor om ook een opleiding tot Mindfulness te volgen. Deze ben ik eind 2015 gestart bij SeeTrue Mindfulness in Maastricht. In diezelfde periode heb ik ook een 3-daagse opleiding Mindfulness for Children and Adolescents gevolgd, aangezien mijn passie nog altijd bij werken met kinderen lag. Begin 2016 heb ik beide opleidingen succesvol afgerond en in april ben ik gestart met mijn eerste Mindfulness training in Maastricht. Sinds januari 2018 sta ik bij de VMBN geregistreerd als categorie 1 Mindfulness Trainer.

Gezien ik zelf woonachtig ben in Maasmechelen, België, ben ik op dit moment een training aan het opzetten in deze regio, maar ik geef ook trainingen in Maastricht. Ik wil graag mijn ideeën en ervaringen met Mindfulness delen met zo veel mogelijk mensen en zo ervoor zorgen dat iedereen een aandachtig en evenwichtig leven tegemoet kan gaan!


 Co-trainer: Mike Thewissen

Mike Thewissen (BSW) is opgeleid als sociaal pedagoog aan de Zuyd University of Applied Sciences te Maastricht. Na zijn graduatie in 2003 is hij in diverse sectoren van de hulpverlening werkzaam geweest. Hij werkte voor het Instituut voor Doven te Sint- Michielsgestel, antroposofische organisatie Zonnehuizen, Stichting Maasveld en het orthopedagogisch behandelinstituut Gastenhof. Van 2012 tot 2017 werkte hij op verschillende afdelingen van de GGZ-kliniek Mondriaan , waaronder de High Intensive Care Unit (HIC). Momenteel is Mike als sociaal pedagoog en MBCT therapeut werkzaam bij Jupiterzorg, instelling voor verslavingszorg te Margraten. Verder is hij als sociotherapeut en meditatiedocent verbonden geweest aan het U-Center, een breedspectrumkliniek voor recidiverende depressies, burn- outproblematiek, trauma en afhankelijkheid. Vanuit zijn eigen praktijk, MindSupport, verzorgde hij diverse aandachttrainingen, lezingen en workshops.

Mike heeft diverse opleidingen en workshops gevolgd op gebied van de aandachttraining zoals Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Hij is gecertificeerd en geregistreerd trainer bij de landelijke beroepsvereniging VVM en volgt momenteel de opleidingsroute tot categorie 1 trainer voor de beroepsvereniging VMBN.